Kameralösningar för TV-, video- och filmproduktion

Bra kamera utrustning för sändning och professionella studior är avgörande för att säkerställa en smidig och professionell produktion. Med rätt kamerateknik kan du uppnå hög kvalitet och tillförlitlighet i dina inspelningar, oavsett om du är i TV: n, filmstudion eller på plats. Det finns en mängd olika alternativ inom kamerateknik, från traditionellakameraameras på stativ till mer avancerade robotsystem.
Det är viktigt att välja den lösning som bäst passar dina behov och budget. Oavsett vilket du väljer är det viktigt att komma ihåg att en investering i bra kamerateknik är en långsiktig investering som kan bidra till att säkerställa kvalitet och driftsäkerhet i dina produktioner.
På Danmon erbjuder vi en rad kameralösningar för TV-, video- och filmproduktionsstudior utformade för att möta dina behov. Vårt skickliga team av tekniker och experter är redo att hjälpa dig att välja den lösning som bäst passar dig och dina produktioner. Vi erbjuder även installation, utbildning och support så att du kan få ut det mesta av din investering. Kontakta oss idag för att få veta mer om hur vi kan hjälpa dig att hitta den mest optimala lösningen.

Vi erbjuder högkvalitativa produkter från välrenommerade varumärken

På Danmon är vi stolta över att kunna erbjuda professionella kameror och kamerasystem från kända varumärken utvecklade med fokus på att leverera professionella resultat. I vårt sortiment finns kameror från världens ledande tillverkare, kända för sin innovativa teknik och höga kvalitet. Oavsett om du letar efter en kamera för TV-, video- och filmproduktionsstudior eller något annat syfte, kan du vara säker på att vi har en lösning som uppfyller dina behov. Lösningarna sträcker sig från enkla integrerade PTZ-kameror (Pan-Tilt-Zoom) till tunga robotar som körs på studiogolvet.


Ross Video

Under åren har Ross Video etablerat sig som en innovativ och pålitlig leverantör av högkvalitativa kameror. Utvecklad med fokus på att leverera professionella resultat. Följande kameraserier är populära val i sändning; Pivot PTZ och ACID,
Ross Pivot PTZ är en serie 4K panorerings-/lutnings-/zoomkameror – beroende på 12G- eller NDI-modellen som är utformad för att leverera jämna, exakta och högkvalitativa bilder. Kamerorna är utrustade med avancerade optiska system som säkerställer skarpa bilder, även under svåra ljusförhållanden. Dessutom är Pivot PTZ-kamerorna utrustade med ett antal funktioner som gör dem enkla att använda och integrerade i många produktionsmiljöer.
ACID är Ross Videos serie av lådkameror för live- och fjärrproduktioner och är utformad för att leverera högkvalitativ video. ACID-kamerorna erbjuds i två versioner, en H200 som är en utmärkt högpresterande lådkamera, med 1080p, CMOS-sensorer och HDR-funktion. Z50-modell, som erbjuder UltraChrome med 1080i-upplösni ng och SD-kompatibilitet. Dessa lådkameror kan levereras med antingen Angeniux-, Canon- eller Fujinon-objektiv och kan användas i båda VR / AR / XR-miljöerna.


Panasonic

Panasonic är en ansedd videokameratillverkare som levererar högkvalitativ video till professionella tillverkare runt om i världen. Deras kameror är kända för sin avancerade teknik och innovativa design som gör dem idealiska för en mängd olika fotograferingssituationer. Vi erbjuder ett brett utbud av Panasonic-kameror som täcker de flesta applikationer. Oavsett om du är en erfaren tillverkare eller precis börjat, har Panasonic en kamera som passar dina behov.
Panasonic PTZ-kameror är en serie professionella kameror utformade med integrerad robotik. PTZ står för Panorera, Luta, Zooma och syftar på kamerans förmåga att röra sig i valfri riktning och zooma in och ut. Panasonic PTZ-kameror är idealiska för en mängd olika ändamål, inklusive: för användning i TV-studior, för liveproduktioner och för fjärrinspelning.
ENG-kameror (Electronic News Gathering) är kameror som är utformade för att ge högkvalitativa bilder för nyhetsbevakning och journalistik. Panasonic ENG-kameror är utrustade med avancerade sensorer och optiska system som säkerställer skarp fokus och tydliga bilder, även under de mest krävande förhållandena. Dessutom är ENG-kamerorna utrustade med ett antal funktioner som gör dem enkla att använda och integrera i en levande produktionsmiljö.

Hitta vårt utbud av kameror från Panasonic i vår webbshop


Blackmagic Design

Blackmagic Design är en ledande tillverkare av professionella kameror för sändning och produktion. Deras sortiment innehåller en mängd olika kameror för olika ändamål, från traditionella sändningskameror till digitala system för filmskapande.
Blackmagic Design-kameror utrustade med en rad funktioner som gör dem enkla att använda och integrerade i ett brett utbud av produktionsmiljöer. Blackmagic Design-kameror är idealiska för en mängd olika ändamål, inklusive tv-studior, liveproduktioner och filmproduktion.
Oavsett om du letar efter en kamera för en TV-studio, för liveproduktioner eller för filmskapande, kan du vara säker på att Blackmagic Design har en kostnadseffektiv lösning.

Hitta vårt utbud av URSA-kameror från Blackmagic Design i vår webbshop

Ikegami

Ikegami är en ledande tillverkare av specialiserade kameror, bildbehandling och överföringsutrustning. Ikegami grundades 1946 i Tokyo, Japan. Idag arbetar cirka 800 anställda i 3 fabriker och 9 försäljnings- och serviceorganisationer över hela världen. Ikegami har konsekvent skapat de mest avancerade produkterna i alla bildprocesser, nämligen bild, överföring, bearbetning, inspelning och visning.
Ikegami Electronics (Europe) GmbH i Neuss, Tyskland, grundades 1970 och är försäljnings- och serviceorganisation för Europa och Afrika.
Ikegami är en pionjär inom utvecklingen av ENG-system och professionella videokameror med kompromisslös bildkvalitet. Ikegami Betacam SP-kamerainspelare var kända som de bästa och mest pålitliga på marknaden. Ikegamis bildskärmar och studiokameror har hjälpt till att utveckla modern TV-produktion som vi känner den idag.

 

Robotstativ

Ross videokamera robotstativ

Ross Video har det mest kompletta utbudet av robotstativ med Furio, CamBot respektive X300/350-serien.
Furio-serien är det ultimata State-Of-The Art-robotkamerasystemet, som kan erbjudas med antingen raka / böjda skenor eller en kombination av båda. Skenorna kan antingen placeras på studiogolvet eller som ett vägg- eller takhängt system.
För robotsystemet Furio kan du välja mellan olika pan/tilthuvuden och piedestaler i olika längder, och pan/tilthuvudena 500, 600 & 700 som uppfyller kraven för olika nyttolaster.
Pan/tilt huvudena och piedestalrobotbasen är ultra tysta och förmodligen bland de allra bästa när det gäller hastighet, även vid maximal hastighet är rörelserna otroligt smidiga och exakta.
Furio-serien ger extremt exakta spårningsdata och är det optimala valet för VS / AR / XR-produktioner.
CamBot-serien är studiogolvrobotar som kan erbjudas i tre olika versioner som 600XY-S2, 600XY-S3 & 700XY som täcker de flesta behov. Varje CamBot erbjuder högupplösta virtuella spårningsdata på alla sju axlar, vilket i kombination med dess oöverträffade golvnoggrannhet gör den idealisk för AR / VS-produktioner. Eftersom roboten alltid vet var de är, även i lokalt läge, fortsätter de också att skicka exakta spårningsdata på alla axlar (inklusive XY) när de används manuellt. CamBot Targeting är baserad på optisk mönsterigenkänningsteknik, som inte kräver något underhåll, samtidigt som den ger millimeternoggrannhet och tar mindre än en sekund att slutföra. Alla tre i familjen är byggda på samma beprövade piedestalbas och är bland branschens bästa studiogolvrobotar.
X330/X350 Pan/Tilt-huvudserien är perfekt för produktioner av fjärrstudior, auditorier eller mötesrum, där flexibiliteten, kvaliteten och prestandan hos ett panorerings-/lutningshuvud, en kamera och en linslösning krävs för att producera högkvalitativa bilder, till exempel den individuella produktionen kräver. X-seriens pan/tilthuvuden är extremt kompakta och väger endast 6,8 kg och är därför idealiska för ett brett spektrum av applikationer, från mötesrum och presentationsrum, auditorier och konsertsalar, kyrkor och produktionsstudior etc.
X350-panorerings-/tilthuvudet har en inbyggd LCD-kontrollpanel där båda panorerings-/lutningsfunktionerna kan styras. Zoom / fokuskontroll och vissa kamerafunktioner kan också styras på denna kontrollpanel.
Ross instrumentpanel
Alla Ross robotkamerasystem kan också styras via Ross Dashboard som är en fri programvara som både kan övervaka, styra och styra många olika Ross-produkter och tredjepartsprodukter.
DashBoard tillåter också användaren att designa sina egna gränssnittsinställningar.
Ross Studio robotstyrsystem
Oavsett om det är Furio, CamBot, Pan / Tilt-huvuden & Oavsett om du har Furio, CamBot, PT-huvuden, PTL-uttag och PTZ-kameror kan dessa styras av ett gemensamt styrsystem med en centraliserad Ethernet-baserad arkitektur.
Det grafiska användargränssnittet (GUI) ger enkla, lättanvända lösningar för att styra, hantera och hämta bilder på alla dina Ross Robotic-kameror.
Ross Video erbjuder en rad robotstyrningsalternativ som kan skalas och kombineras för att skapa den perfekta kontrolllösningen för dina specifika behov.
Från ovannämnda Dashboard som kan styra alla Ross-robotar, PTZ och kameror, erbjuder Ross också SmartShell-kontrollplattformen som kan säkerställa den optimala arbetsflödeslösningen skräddarsydd för din produktion. Detta inkluderar även automatiserade arbetsflöden med vår AI-baserade programvara, Vision[Ai]ry Ft, i kombination med Ross OverDrive APC. över en Ethernet-baserad arkitektur.
Ring oss och prata om ditt projekt och hur vi kan lösa det!

Vinten kamera robotik

Vinten är världsledande inom avancerade robotkamerasystem samt piedestaler och stativ.
Vintens produkter täcker ett brett spektrum av scenarier. Piedestaler och kamerarobotsystem i studiomiljöer, kraftfulla stativsystem för utomhussändningar, ett brett utbud av stativsystem för ENG, dokumentär och företags- och evenemangsvideo.
Vinten HD-VRC Control System tillhandahåller fleranvändarkontroll av Vinten och utvalda robotar från tredje part. HD-VRC möjliggör mycket exakt positionering av kameran, vilket ger lagring avbildsektioner med alla axlar i en enda knapptryckning. För specifika kameratyper kan färg- och exponeringslayouter också sparas tillsammans med en illustrativ bild för hämtning. Användarvänligheten kompletteras med solid funktionalitet, inklusive förprogrammerade böjda rörelser genom operatörsdefinierade "waypoints". Med stöd av den senaste serien av Vingen-robothårdvara kan den här funktionen användas för att köra stadiga kamerarörelser i luften.

Professionell rådgivning och problemlösning

När du söker råd hos oss garanterar vi att vi levererar professionell rådgivning med fokus på dina behov. Vi lyssnar på dina behov och skräddarsyr tillsammans med dig den lösning med sändningsutrustning som passar dig och din produktion bäst.
Låt oss använda vår mångåriga erfarenhet och kompetens för att ge dig råd så att din produktion fungerar optimalt - kontakta oss på info@danmon.se eller på +46-8 544 76 440 för att höra mer

Slide 1

Vi kan hjälpa ditt företag

På Danmon är vi redo att hjälpa ditt företag med rätt lösning. Tveka inte att höra av dig, vårt dedikerade team av tekniker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att leverera pålitliga och innovativa lösningar som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet

    Scroll to top