Medie- och IT-lösningar

Danmon är en av Sveriges ledande leverantörer av teknisk utrustning, produkter och lösningar för TV- och radiostationer, film- och videoproducenter, teatrar, företag, organisationer och institutioner. Vi har en gedigen meritlista inom media och IT-lösningar och kan hjälpa våra kunder att implementera den senaste medietekniken och IT-systemen för att fortsätta vara konkurrenskraftiga i dagens snabbt föränderliga medielandskap.
Vi erbjuder lösningar på alla medieplattformar, det innefattar bl.a tjänster som kan hantera stora mängder data, analysera kundbeteenden och effektivisera arbetsflöden. Med andra ord kan vi hjälpa dig när som helst, var som helst, med vilken enhet som helst.

STORAGE SOLUTIONS

Broadcast
Production
Post Production
Distribution & Contribution

Läs mer

 
CLOUD VIDEO SERVICES

OTT och Multiscreen Delivery Streaming, On Demand och Web TV Security och Data File transfer Cloud

Läs mer

 
COGNITIVE SERVICES

Lösningar och produkter för Broadcast, Radio. Postproduktion och produktion Live/PA/Uthyrning och Teater

Läs mer

 

Du har idéerna – vi har lösningen

Vi arbetar nära våra kunder för att förstå deras specifika behov och utmaningar och anpassar våra lösningar för att möta dessa. Oavsett om du vill optimera ditt produktionsarbetsflöde, förbättra din nuvarande lagringsmodell eller öka säkerheten har vi expertis och resurser som hjälper dig.

Produkter och lösningar

Medieteknik och IT spelar en allt viktigare roll i alla mediebranscher, eftersom det finns ett ökande behov av att lagra, distribuera och få tillgång till digitala medier på ett effektivt och säkert sätt. Vi erbjuder en rad lösningar inom områdena lagring, molnvideotjänster, kognitiva tjänster, mediesäkerhet och datatransport.

Lagring

Välj rätt storage lösningar för Broadcast, mediaproduktion, postproduktion, distribution. Våra storagelösningar och tillhörande partners kan hjälpa dig att lagra och organisera stora mängder data – säkert och effektivt.

Molnbaserade videotjänster

Vi tillhandahåller och implementerar videostreaminglösningar och OTT (over-the-top-kanaler) och har även tjänster i följande kategorier; Multiscreen Delivery Streaming, On Demand, Webb-TV-säkerhet och Data File Transfer Cloud.

Kognitiva tjänster

Vi hjälper våra kunder att använda kognitiv teknik som gör det möjligt för medieföretag att använda artificiell intelligens med hjälp av följande lösningar: Affärs- och arbetsflödesoptimering, Watson, Big Data & Analytics, ansiktsigenkänning och metadatataggning.

Mediesäkerhet

Som professionellt medieföretag eller organisation är det viktigt att känna sig trygg och säker när det gäller att driva sin verksamhet. Vi är din pålitliga partner när det gäller säkerhetslösningar och rättighetshantering av t.ex. videomaterial. Några av de nyckelord vi arbetar med är, digital rights management (DRM), kryptering och vattenmärkning.

Transport av mediedata

Transport av filer och värdefulla metadata sker konstant och hela tiden. Vi ger råd om rätt lösning för överföring av t.ex. videofiler och stora mängder data i produktionsmiljöer. Läs mer om vår partner Marquis här, och hur vi kan hjälpa till att välja rätt lösning för data- och medietransport.

I framkant av den senaste medieutvecklingen och IT-tekniken

Vi vill vara ännu närmare våra kunder framöver och bli en större och viktigare del av deras verksamhet. Medie- och IT-branschen utvecklas snabbt och handlar inte bara om övergången till IP-baserad infrastruktur, utan också om en radikal förändring av affärsmodellen inom mediebranschen och möjligheten att tjäna pengar på innehåll.

Vi hjälper våra kunder att navigera i utmaningar som att välja plattformsteknik, optimera värdekedjan från innehållsproduktion till dynamisk annonsering, distribution på flera skärmar och front-end-lösningar riktade till tittare och företag. Vi arbetar med alla dessa utmaningar inom video- och molnlösningar.

Professionell rådgivning och problemlösning

Är du osäker på om vi kan leverera den lösning du behöver? Så kontakta oss och låt oss prata om dina behov och våra möjligheter att leverera sändningsutrustning till din produktion.
När du söker råd från oss garanterar vi att vi levererar professionell rådgivning med fokus på dina behov. Vårt kundtjänstteam består av erfaren personal som gärna hjälper dig att hitta lösningar på dina problem och svara på dina frågor.

Vi lyssnar på dina behov och skräddarsyr tillsammans med dig en lösning som passar dig och din produktion bäst. Låt oss använda vår mångåriga erfarenhet och expertis för att ge dig råd så att dina investeringar blir lönsamma och produktioner löper smidigt och kostnadseffektivt.

Slide 1

Vi kan hjälpa ditt företag

På Danmon är vi redo att hjälpa ditt företag med rätt lösning. Tveka inte att höra av dig, vårt dedikerade team av tekniker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att leverera pålitliga och innovativa lösningar som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet

    Scroll to top