Lösningar för medie- och IT-lagring

Hur ska den ständigt växande mängden data lagras? Ska det vara traditionell lagring, molnlagring eller kanske en hybridlösning? Vilken lagringsmodell som är det bästa valet beror helt på dina behov samt dina önskemål och övergripande struktur för organisationen.
Om du behöver vägledning i hur du väljer rätt lagringslösning för IT och media kan vi hjälpa dig på rätt spår. Vi är specialister på att implementera lösningar för datalagring, inklusive molnlagring, hybrid och traditionell lagring. Med vår mångåriga erfarenhet kan vi också ge råd om vilken lösning som är mest optimal för ditt företag. På den här sidan diskuterar vi bl.a. varför just molnlagring kan hjälpa företag att lagra den ökande mängden data i moderna företag och organisationer. Längre ner kan du också läsa mer om traditionell lagring och hybridlagring.

Cloud Object Storage: För lagring av stora mängder data

Många företag upplever en explosion i mängden data, som också förväntas växa avsevärt under de närmaste åren. Denna explosiva tillväxt drivs till stor del av ostrukturerad data, såsom video, sociala medier, foton och text. Detta är en trend och en utmaning som cloud object storage kan hjälpa till att lösa.
Cloud object storage är en typ av molnbaserad datalagring som gör det möjligt för företag och organisationer att lagra stora mängder data på ett skalbart, tillgängligt och billigt sätt. Detta beror på att molnobjektlagring är byggd för att hantera stora mängder data, strukturerad på ett sätt som gör det enkelt att lagra, hantera och hämta data.

Molnobjektlagring från IBM

Vår partnerpartner IBM erbjuder en molnbaserad lagringstjänst som heter Cloud Object Storage som gör det möjligt för företag och organisationer att lagra stora mängder data på ett säkert, tillgängligt och prisvärt sätt.
Tjänsten bygger på en "object-based" arkitektur, vilket innebär att data lagras som objekt istället för som filer eller block. Detta gör det enkelt att lagra, hantera och hämta data, eftersom entiteterna kan innehålla metadata som beskriver varje entitet.
Denna lagringslösning från IBM är särskilt lämplig för lagring av stora mängder ostrukturerad data, såsom bilder, videor och ljudfiler. Tjänsten erbjuder också ett antal säkerhetsfunktioner, inklusive kryptering och åtkomstkontroll, så att data skyddas från obehörig åtkomst.
Cloud Object Storage från IBM kan därför hjälpa dig att uppnå den flexibilitet, skalbarhet och enkelhet som krävs för att lagra, hantera och komma åt dagens snabbt växande ostrukturerade data.

Fördelar med molnobjektlagring

Cloud Object Storage är mycket skalbart, vilket innebär att det är enkelt att lägga till fler lagringsenheter när det behövs. Detta är särskilt användbart för företag och organisationer som behöver lagra stora mängder data, eftersom det gör att så mycket data som behövs kan lagras utan att påverka prestanda.
En annan fördel med molnobjektlagring är att den är mycket tillgänglig. Data som lagras i molnobjektlagring är vanligtvis tillgängliga från vilken plats som helst med en internetanslutning, vilket gör det enkelt att komma åt data var som helst. Detta är särskilt användbart för företag och organisationer som behöver komma åt data från flera platser.
En tredje fördel med molnobjektlagring är att det är mycket ekonomiskt. Eftersom molnobjektlagring är en tjänst som tillhandahålls via Internet finns det ingen hårdvara eller programvara att köpa och underhålla. Detta kan resultera i betydande besparingar för företag och organisationer som väljer att använda molnobjektlagring i stället för traditionell datalagring.
Sammantaget kan molnobjektlagring vara en bra idé för företag och organisationer som vill lagra stora mängder data på ett skalbart, tillgängligt och ekonomiskt sätt.

Traditionell lagring och hybridlagring

Traditionell datalagring involverar fysiska medier som hårddiskar eller servrar installerade på en lokalt. Detta kan vara ineffektivt och dyrt jämfört med molnlagring eftersom det är mindre skalbart och kräva underhåll. Molnlagring är en mer skalbar, tillgänglig och ekonomisk lösning för lagring av data.
Idag finns det flera nackdelar med traditionell datalagring jämfört med molnlagring. För det första kräver fysiska medier utrymme och kan vara svåra att hantera och organisera, särskilt när det finns behov av att lagra stora mängder data. För det andra kräver en lokal server ofta underhåll och kan vara sårbar för tekniska fel eller kraschar.
Hybridlagring är en lagringslösning som kombinerar både traditionella hårddiskar och SSD-enheter (Solid State Drives). Hybridlagring är utformad för att ge bästa möjliga kombination av hastighet och lagringskapacitet genom att ha en liten mängd snabb SSD-lagring för att lagra ofta använda filer medan de återstående filerna lagras på en traditionell hårddisk. Vill du veta mer om hybridlagringslösningar? Så hör gärna av dig, vi är alltid redo med råd och tips för rätt lösning.

Professionell rådgivning och problemlösning

När du söker råd hos oss garanterar vi att vi levererar professionell rådgivning med fokus på dina behov. Vi lyssnar på dina behov och skräddarsyr tillsammans med dig den lösning med sändningsutrustning som passar dig och din produktion bäst.
Låt oss använda vår mångåriga erfarenhet och kompetens för att ge dig råd så att din produktion fungerar optimalt - kontakta oss på info@danmon.se eller på +46-8 544 76 440 för att höra mer

Slide 1

Vi kan hjälpa ditt företag

På Danmon är vi redo att hjälpa ditt företag med rätt lösning. Tveka inte att höra av dig, vårt dedikerade team av tekniker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att leverera pålitliga och innovativa lösningar som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet

    Scroll to top