Kognitiva lösningar i film och media

IBM Watson har nyligen blivit ett mer eftertraktat verktyg inom film- och mediebranschen. IBM Watson är en artificiell intelligens som gör att du kan redigera videor snabbare och mer effektivt. AI-teknik ger dig en mängd fördelar inom videoredigering, där många av de manuella redigeringsprocesserna kan klippas ut, vilket ger mer tid att fokusera på det kreativa.

IBM Watson är en artificiell intelligens som gör att du kan skapa professionella videor på kortare tid. Med Watson kan du analysera videor och identifiera de viktigaste elementen så att du kan fokusera på det som är viktigt. Det låter dig skapa kreativa och engagerande videor med professionell kvalitet, men utan den mer tråkiga delen av redigeringen. Watson kan bland annat känna igen tal, förstå språk, analysera bild- och videodata, vilket gör det till ett av mycket användbara verktyg för att hitta och välja specifika scener . Watson är också utrustad med avancerade funktioner som gör att du kan anpassa videor för olika ändamål och plattformar. Det låter dig skapa videor som är riktade och engagerande för dina tittare. Watson kan också hjälpa dig att optimera videor för olika skärmstorlekar så att du kan nå fler tittare. Med IBM Watson kan du skapa professionella videor snabbare och mer effektivt än någonsin tidigare.

Användningen av IBM Watsons AI-teknik i filmproduktion

IBM Watsons AI-teknik har använts i en mängd olika branscher, och nu har den också börjat göra sin närvaro känd i filmproduktion. Med Watsons kraftfulla maskininlärnings- och datorfunktioner kan filmskapare nu få tillgång till en rad nya verktyg som kan hjälpa dem att skapa mer engagerande innehåll för sin publik. Genom att fokusera mer på det kreativa och låta tekniken ta hand om de manuella arbetsflödena. Men hur används Watson i filmproduktion idag?

Ett populärt exempel på produktioner där Watson används är skräckfilmen "Morgan" från 2016, där 20th Century Fox testade tekniken i samarbete med IBM. Projektet gick ut på att Watson skulle göra en trailer till filmen. IBM löste uppgiften med en unik lösning, vilket resulterade i den första trailern som skapades helt med hjälp av artificiell intelligens och maskininlärning. Trailern "Morgan" är ytterligare ett exempel på hur dessa tekniker förväntas förändra vårt sätt att producera och arbeta med video under de kommande åren.

Men hur fungerar AI i redigeringsprocessen? I det här fallet tränade de systemet för att förstå genren genom att mata det med trailers från 100 skräckfilmer. På så sätt fick Watson också en större insikt i bland annat beteendemönster och känslor som gäller inom skräckgenren. Dessutom kunde Watson också kategorisera data för hur en trailer inom genren ska stickas ihop.

Sedan matades Watson filmen "Morgan" själv. Efter att programmet "tittade" på filmen identifierade det 10 ögonblick som skulle vara de bästa klippen för en trailer. Resultatet blev den första trailern skapad av artificiell intelligens och maskininlärning och redigerad av en erfaren filmskapare. Trailern "Morgan" är därför ett bra exempel på hur dessa tekniker kommer att förändra vårt sätt att producera och arbeta med video under de kommande åren. Samtidigt kan dessa tekniker hjälpa till att skapa utrymme för kreativitet och minimera manuella processer och arbetsflöden. Vill du veta mer om vad Watson kan hjälpa dig med? Så tveka inte att ta kontakt, vi är redo att ge råd och dela idéer.

Professionell rådgivning och problemlösning

När du söker råd hos oss garanterar vi att vi levererar professionell rådgivning med fokus på dina behov. Vi lyssnar på dina behov och skräddarsyr tillsammans med dig den lösning med sändningsutrustning som passar dig och din produktion bäst.
Låt oss använda vår mångåriga erfarenhet och kompetens för att ge dig råd så att din produktion fungerar optimalt - kontakta oss på info@danmon.se eller på +46-8 544 76 440 för att höra mer

Slide 1

Vi kan hjälpa ditt företag

På Danmon är vi redo att hjälpa ditt företag med rätt lösning. Tveka inte att höra av dig, vårt dedikerade team av tekniker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att leverera pålitliga och innovativa lösningar som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet

    Scroll to top