Datatransport

TV- och mediebranschen är ständigt i rörelse, med den ökande mängden data som produceras idag är det därför viktigt att kunna transportera och överföra stora mängder data snabbt och säkert. Datatransport och filöverföring är en kritisk faktor för att leverera innehåll i tid och säkerställa innehåll av hög kvalitet. Flera tekniska lösningar finns tillgängliga för att säkerställa effektiv och säker datatransport, inklusive fysiska medier, trådlösa nätverk och molnbaserade lösningar. Dessutom är det viktigt att välja rätt lösning som passar ditt företags behov och krav på säkerhet och effektivitet. Med vår mångåriga erfarenhet av teknik och utrustning för media- och underhållningsbranschen erbjuder vi ett antal kvalitetssäkrade lösningar inom datatransport som säkert kan möta dina behov.

Professionella lösningar inom datatransport och filöverföring

Professionella datatransport- och filöverföringslösningar är viktiga för TV- och medieindustrin eftersom de hjälper till att säkerställa en effektiv och säker transport av stora mängder data. Det finns flera lösningar på marknaden, och det kan därför vara svårt att välja rätt som täcker dina behov. På Danmon arbetar vi nära erkända varumärken med lösningar inom datahantering och transport. Vi är redo att hjälpa dig att hitta rätt lösning.

Marquis

Marquis Broadcast är ett företag inom Dan Technologies och arbetar med interaktion och arbetsflöde mellan media och metadata och erbjuder ett antal medieintegrationer utformade för de dataintensiva och utmanande kraven i dagens produktionsmiljöer. "Project Parking" är en av lösningarna, - ett samarbete med Avid som optimerar användningen av Avids förråd och därmed minskar kostnaderna. Marquis: "Media Highway Technology förbättrar interaktionen mellan produktionssystem så att flera användare kan arbeta tillsammans på samma plattform.
Marquis har lösningar för:

- Avid Media Composer
- Avid Interplay
- Adobe Premiere Pro
- Apple FCP X
- Digital Audio Workstations
- Workflow Automation

IBM Aspera FASPStream for High Quality Live Video og data streaming

IBM Aspera FASPStream är en programvara för realtidsströmning av stora mängder data. Det är baserat på Asperas egenutvecklade FASP-protokoll (Fast, Adaptive, Secure Protocol) och är utformat för att överföra data med hög hastighet och tillförlitlighet, även över långa avstånd och under utmanande nätverksförhållanden. Asperas FASPStream-programvara™ kan användas för att få livevideoinnehåll över vanliga internethem i mycket hög kvalitet med garanterad datahastighet och utan dröjsmål. Med FASPStream kan användare också enkelt anpassa och kontrollera överföringen av data, till exempel att ändra bandbredd och prioritera vissa data, för att säkerställa optimal överföring. IBM Aspera FASPStream är ett viktigt verktyg i medie- och underhållningsbranschen, där realtidsströmning av stora mängder data är avgörande.

AVIWEST - High Performance Bonding Algoritm

AVIWESTS högpresterande bindningsalgoritm är en teknik som låter dig kombinera flera internetanslutningar för att öka bandbredden och förbättra tillförlitligheten för dataöverföring. Genom att kombinera flera internetanslutningar, inklusive 4G/5G-mobilanslutningar, WiFi och Ethernet, kan High Performance Bonding Algorithm leverera en total bandbredd som är större än den enda internetanslutningen. Detta gör det möjligt för användare att överföra stora mängder data, till exempel video- och ljudfiler, med hög hastighet och tillförlitlighet. Algoritmen kan också automatiskt välja den bästa tillgängliga internetanslutningen och anpassa sig till förändringar i nätverksförhållandena i realtid. AVIWESTs högpresterande bindningsalgoritm är ett värdefullt verktyg för proffs som arbetar med realtidsströmning och överföring av stora mängder data, såsom TV-sändningar, liveevenemang och videoövervakning.

Bridgetech VideoBRIDGE

Det norska företaget Bridge Technologies utvecklar och tillverkar avancerade analys-, mät- och övervakningslösningar för broadcast- och telekomindustrin. Den prisbelönta VideoBRIDGE-serien är ett komplett system för kvalitetskontroll av nätverkets IP-flöden. VideoBRIDGE-serien är utformad för att hantera ett brett utbud av IP-protokoll, inklusive unicast, multicast och HTTP-adaptiv streaming. Det gör det möjligt för användare att övervaka kvaliteten på både live- och on-demand-innehåll, såsom video, ljud och data, och se till att det uppfyller branschstandarder och krav. Systemet har avancerade funktioner som automatisk felsökning, larmhantering och innehållsanalys, som gör det möjligt för användare att identifiera och lösa problem snabbt och effektivt. Det har också ett användarvänligt gränssnitt som ger enkel åtkomst till realtidsdata och historiska data så att användare kan fatta välgrundade beslut om sitt nätverk och innehåll. Bridge Technologies har också utvecklat ett antal tillbehör för VideoBRIDGE-serien, inklusive en bärbar version som heter PORT-VBR och en modulär version som heter MOD-VBR, vilket ger flexibilitet och skalbarhet till systemet.

Professionell rådgivning och problemlösning

När du söker råd hos oss garanterar vi att vi levererar professionell rådgivning med fokus på dina behov. Vi lyssnar på dina behov och skräddarsyr tillsammans med dig den lösning med sändningsutrustning som passar dig och din produktion bäst.
Låt oss använda vår mångåriga erfarenhet och kompetens för att ge dig råd så att din produktion fungerar optimalt - kontakta oss på info@danmon.se eller på +46-8 544 76 440 för att höra mer

Slide 1

Vi kan hjälpa ditt företag

På Danmon är vi redo att hjälpa ditt företag med rätt lösning. Tveka inte att höra av dig, vårt dedikerade team av tekniker har den kunskap och erfarenhet som krävs för att leverera pålitliga och innovativa lösningar som uppfyller de högsta standarderna för kvalitet och säkerhet

    Scroll to top